Lähes 70 prosenttia katsoo hallituksen onnistuneen tehtävässään

Pääministeri Sanna Marin 4.5.2020. Kuva: © Lauri Heikkinen / valtioneuvoston kanslia

Kaksi kolmesta eli 69 prosenttia näkee Sanna Marinin (sd) hallituksen onnistuneen tehtävissään, ilmenee tuoreessa puoluebarometrissa.

Yksikään hallitus ei ole saanut läheskään vastaavan suuruista suosiota puoluebarometreissa.

Aiempi ennätys oli Paavo Lipposen (sd.) hallituksella, kun 47 prosenttia suomalaisista näki sen onnistuneen hyvin tai melko hyvin vuonna 2001.

Marinin hallituksen suosio on siis lähes puolet enemmän ja on aivan poikkeuksellisen korkealla tasolla sinä 30 vuoden aikana, jolloin puoluebarometreja on tehty.

SDP:n ja keskustan suosio noussut

SDP on noussut erittäin suosituksi puolueeksi. Jo yli puolet eli 54 prosenttia suhtautuu siihen erittäin tai melko myönteisesti.

42 prosentilla on vastaava positiivinen käsitys keskustasta.

”Puoluebarometrin perusteella voisi päätellä, että tämä näkyisi myös jollakin aikavälillä keskustan kannatuksessa, joka on pitkään junnannut melkein paikoillaan,” kirjoitettiin Iltalehdessä 28.5.

Kaikkien hallituspuolueiden kannattajien myönteinen arvio hallituksen työskentelylle on yli 80 prosenttia.

Oppositiosta kokoomuksen äänestäjistäkin 62 prosenttia katsoo Marinin hallituksen toimineen vähintään melko hyvin. (HS, 27.5.)

  • Kantar TNS:n puoluebarometri toteutettiin 5. – 11.5.2020. Haastateltuja oli 1 248 ja virhemarginaali 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.