TYÖOIKEUS PROFESSORI KOSKINEN: POSTIN HALLITUKSEN ERO PARAS RATKAISU

Turun yliopiston oikeustieteen professori Seppo Koskinen on erikoistunut työoikeuteen.

Koskisella on Postin lakkotilanteeseen raju mutta jopa todennäköiseltä näyttävä ratkaisu:

– Näyttää siltä, että paras ratkaisu olisi se, että Postin hallitus eroaisi kokonaan, jolloin menetetty luottamus saataisiin työnantajan suunnalle palautumaan, Koskinen sanoo Länsiväylän haastattelussa 25.11.

Lisäksi Postin uuden hallituksen pitäisi antaa työntekijöille enemmän valtaa, mikä olisi helppoa teknisesti, ”koska kyse on kuitenkin valtionyhtiöstä”, Koskinen toteaa.

Hän pitää tukilakkotoimintaa postilaisille poikkeuksellisen laajana. Edessä voi olla hyvinkin merkittävä lakkovuosi, Koskinen arvioi Länsiväylälle.

PAUn puheenjohtaja vaatii Rinteen hallitusta puuttumaan

Posti siirsi syyskuussa noin 700 postilajittelijaa omaan tytäryhtiöönsä ja marraskuussa Medialiiton huonompien työehtojen piiriin.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAUn mukaan lajittelijoiden palkat uhkaavat madaltua 22 – 42 prosenttia. (Yle, 24.11.) 

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi maanantaina Ylen Ykkösaamussa, että he ovat useaan kertaan kysyneet, onko Postin toiminta Suomen hallituksen tahdon mukaista.

”Omistajalla on selkeästi puuttumisen paikka”, Nieminen painotti.

Lisäys (klo 16.23):

Ylen mukaan ministeri ”Paatero voi vaihtaa Postin hallituksen, jos hallitus ei noudata omistajan ohjeita. Paatero tarvitsee toimilleen vähintään hallituskumppanien hiljaisen tuen.” (Yle, 25.11.)

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen