TYYTYVÄISYYS MARININ HALLITUKSEEN POIKKEUKSELLISEN KORKEALLA

Hallituspuolueiden ilmastokokous 3.2.2020. Kuva: © Lauri Heikkinen / valtioneuvoston kanslia.

Tuoreessa HS-gallupissa 41 prosenttia arvioi Marinin hallituksen onnistuneen ja neljäsosa suhtautui positiivisen neutraalisti, arvioi tutkimuksen tehneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela (HS, 1.3.).

Suomalaisista ”kaksi kolmasosaa on tyytyväisiä hallituksen toimintaan”, arvioi tutkimuspäällikkö Juha Rahkonen Taloustutkimuksen ja HS-gallupin tuoreiden tulosten perusteella. (HS, 1.3.)

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä pitää Marinin hallituksen suosiota poikkeuksellisen korkeana verratessa viime vuosikymmeneen.

– Jos miettii viime aikojen yleistä ilmapiiriä, niin krooninen tyytymättömyys on ollut yleinen tila”, Jokisipilä totesi (HS, 1.3.).

Tyytyväisiä 95 %, 91 %, 86 % ja 64 %

Aamulehden 21.2. julkaiseman tutkimuksen mukaan ”vihreitä äänestävistä 91 prosenttia on hallitukseen erittäin tyytyväisiä tai melko tyytyväisiä.” 

  • Sdp:tä äänestävistä 95 prosenttia.
  • Vasemmistoliittoa äänestävistä 86 prosenttia.
  • Koko väestöstä 64 prosenttia.

Keskustan lukemaa ei jostakin syystä mainittu Aamulehden artikkelissa, mutta koska siinä tyytymättömien määräksi ilmoitettiin vain 28 prosenttia, niin tyytyväisten määrä lienee myös keskustalaisten taholla suurehko.

Voisi olettaa hallituspuolueiden pyrkivän levittämään omilla kanavillaan tutkimustietoa, kuinka poikkeuksellisen suurta koko väestön ja erityisesti niiden omien kannattajien tyytyväisyys Marinin hallitukseen on.