Nato-jäsenyyttä kannattaa vain 26 prosenttia

Natoon liittymistä vastustaa 51 prosenttia MT:n, Verkkouutisten ja HBL:n tilaamassa ja 19.7. julkaisemassa gallupissa. Naton liittymisen puolesta oli vain 26 prosenttia.

Keskustan tukijoista jäsenyyttä vastustaa 64 prosenttia ja vain 23 prosenttia kannattaa. Vasemmistoliiton kannattajista 69 prosenttia vastustaa liittymistä ja 11 prosenttia kannattaa.

Vaikka valtionjohto ilmoittaisi kannattavansa jäsenyyttä, niin silti Nato-jäsenyyden puolesta ilmoitti äänestävänsä vain 36 prosenttia.

Nato-vastustus on pysynyt yli 50 prosentissa viime vuosina ja jopa vuosikymmenestä toiseen. Kannattajien määrä on vastaavasti ollut yleensä noin 20 prosenttia.

Esimerkiksi lokakuussa 2015 Nato-jäsenyyttä vastusti 55 prosenttia. Kannattajien määrä oli silloin laskenut 26:sta 22:een prosenttiin. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajunen kommentoi kannatusprosentteja silloin Ylelle:

– Tämänhetkinen taso on aika lailla normaali taso, mikä se jopa kymmenien vuosien aikana on ollut. Se on varsin vakaa. (Yle, 26.10.15.)