Toimittaja: Media hyökkää Rinteen hallitusta vastaan

Kuvituskuva: Lauri Heikkinen/valtioneuvoston kanslia (CC BY-NC-ND 2.0)

Pitkäaikainen toimittaja Kai Hirvasnoro näkee median hyökkäävän ennennäkemättömällä kiihkolla Rinteen hallitusta vastaan:

”Kaikki hallitukset haukutaan jossain vaiheessa. Se on terve merkki demokratiassa. Rinteen hallitus on kuitenkin ennätyshaukuttu jo ennen nimittämistään ja heti sen jälkeen.” (Hirvasnoro, KU, 20.6. )

Uuden hallituksen pyrkimyksenä on palauttaa hyvinvointivaltio, mitä on seurannut hysteria medioissa, joille hyvinvointipolitiikka on nykyään täysin käsittämätön asia, Hirvasnoro kirjoittaa ja arvelee monien mielipidevaikuttajien olevan kuin ehdollistettuja jo vuosikymmeniä jatkuneelle leikkauspolitiikalle.

Loppukaneetillaan Hirvasnoro perustelee, miksi useimpien kriitikoiden kannattaisi toivoa tuoreen hallituksen onnistuvan:

”Rinteen hallituksesta ei tarvitse pitää, mutta useimpien kannattaa toivoa sen onnistumista. Jos hyvinvointia ja osallisuutta lisäämällä ei onnistuta pysäyttämään Suomea ja Eurooppaa nakertavaa kansalliskiihkoa, alkavat keinot olla vähissä.” (KU, 20.6.)

  • Mikael Kallavuo