GUARDIANIN KOLUMNISTI: BORIS JOHNSON YKSITYISTÄÄ JA TOTEUTTAA ELIITIN TOIVEET

Pääministeri Boris Johnson ja Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence syyskuussa 2019. Kuva: Wikimedia.

Pääministerinä Boris Johnson tulee murskaamaan julkiset palvelut ja toteuttamaan liike-elämän kaikki toiveet, arvioi Guardianin kolumnisti George Monbiot haastattelussaan. (Democracy Now, 13.12.)

Johnsonilla ei ole muuta visiota kuin toteuttaa rahoittajiensa tarpeet, joihin kuuluu säätelemätön talous, jossa julkiset palvelut avataan kilpailulle ja palkkakustannukset ajetaan alas:

”Olemme erittäin vaarallisessa tilanteessa, koska tämä huijari”, on saanut niin massiivisen enemmistön parlamentissa, että se antaa hänelle käytännössä yksinvaltiaan, monarkin aseman, Monbiot varoitti haastattelussaan.

Monbiot pitää tilannetta vakavana, koska Boris Johnson kuuluu samalle poliittiselle areenalle kuin Trump, Bolsanaro, Modi, Duterte ja muut totuudesta piittaamattomat ääripäätä edustavat poliittiset johtajat eri puolilla maailmaa.

Näille liikkeille on kertynyt tietotaitoa, kuinka voittaa vaalikampanja huijaamalla, pelottelemalla ja valehtelemalla ja kuinka hyödynnetään suurimittaisia sosiaalisen median projekteja, George Monbiot toteaa.

Ensimmäistä kertaa Britanniassa on pääministeri, jolla on yhtä rasistisia lausuntoja kuin esimerkiksi Donald Trumpilla ja Monbiot onkin vakuuttunut, että kohdatessaan vaikeuksia Boris Johnson yrittää suunnata huomion muualle korostamalla rasistisin värityksin vähemmistöjen uhkaa.

  • Mikael Kallavuo