Kysely: suomalaisista jo 38 prosenttia harkitsisi täyssähköauton ostamista

Kuva: Mikael Kallavuo

Autoalan tiedotuskeskuksen teettämän kattavan kyselyn mukaan täyssähköauton voisi hankkia lähes 38 prosenttia suomalaisista. Tutkimukseen osallistui viime kesäkuussa 2011 henkilöä. Vastaajat oli kiintiöity alueellisesti iän ja sukupuolen mukaan. Heille esitetty kysymys oli muotoiltu seuraavasti: ”Jos kotitaloudessasi oltaisiin juuri nyt vaihtamassa autoa, millä käyttövoimalla kulkevan auton voisitte hankkia?”

  • Suurinta kiinnostus on Helsingissä ja Uudellamaalla, jossa lähes joka toinen harkitsisi täyssähköauton hankkimista.
  • Nuorimmassa ikäluokassa jo 55 prosenttia haluaisi täyssähköauton.
  • Ladattavan hybridin voisi hankkia seuraavaksi autokseen 46 prosenttia vastanneista.

Kyselyssä vastaajien toive uuden sähköauton hankintatuen suuruudeksi oli keskimäärin 5900 euroa. Suomessa tuen suuruus on tällä hetkellä vain 2000 euroa.

Ruotsissa tuki on 7000 euroa ja Saksassa peräti 9000 euroa. Saksassa tuki laskee hieman alemmas eli 7500 euroon, mikäli uuden sähköauton myyntihinta on yli 40 000 euroa.

Saksassa sähköautojen myyntimäärät nousivat merkittävästi vuosi sitten kesällä, kuten Electrive.netin tuoreen (5.10.) artikkelin taulukossa ilmenee.

MIKAEL KALLAVUO

  • Aiheeseen liittyvä artikkeli: Alkaako Suomessa sähköautobuumi – Norjassa syyskuussa myydyistä uusista henkilöautoista enää vain 3 prosenttia oli bensiinikäyttöisiä, (10.10.21).