OAJ:n Olli Luukkainen: Rinteen hallitus teki koulutuksen kunnianpalautuksen

Kuva: Jussi Vierimaa

Julkisuudessa ei ole juuri uutisoitu, kuinka merkittävänä ja jopa historiallisena koulutuksen kohennuksena Opetusalan Ammattijärjestö OAJ näkee uuden hallitusohjelman.

”Suunta on selvästi kääntynyt. Kasvatus, koulutus, tiede ja tutkimus sekä koulutuksellinen tasa-arvo nähdään keskeisinä investointeina tulevaisuuteen”, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen iloitsee. 

– Päätöstä oppivelvollisuuden pidentämisestä 18 ikävuoteen voi merkittävyydeltään rinnastaa peruskoulun tuloon, Luukkainen toteaa. (OAJ:n tiedote, 3.6.)

Artikkelissaan Hallitusohjelma teki koulutuksen kunnianpalautuksen (5.6.) Olli Luukkainen kirjoittaa, kuinka oikea ratkaisu on korjata varhaiskasvatuslaki ja sen valuvioiksi jääneet subjektiivinen päivähoito-oikeus ja ryhmäkoot.

Luukkainen pitää Sipilän hallituksen suurimpana koulutuspoliittisena virheenä ammatillisen koulutusuudistamisen toteuttamista rahoitusleikkauksilla.

–  Onkin tervehdittävä ilolla, että uusi hallitus lähtee korjaamaan tehtyjä virheratkaisuja. Tuhat opettajaa lisää ammatilliseen koulutukseen on siinä hyvä alku, Luukkainen kirjoittaa.

Toisaalta hän kysyy myös: ”Mihin unohtuivat oppilasryhmien maksimikoot eli sitova opettajamitoitus, opettajarekisteri sekä opettajan ammatin vetovoimaa ja opettajien työssä jaksamista tukevat toimet?”

  • Mikael Kallavuo